Flødebollekursus hos Ro Chokolade

I løbet af decembers 24 første dage, kørte Kulturskaberne, under 2200 Kultur, en slags julekalender med navnet 24 Dage Med Kultur. Princippet var, at der foregik en form for event hver dag fra d. 1. december til og med juleaften. En af mine veninder havde gjort mig opmærksom på et flødebollekursus hos Ro Chokolade på Jægersborggade, og eftersom jeg længe gerne har villet afprøve mine evner som flødebollemager, meldte jeg mig straks til. Alligevel måtte jeg skuffet konstatere, at de 30 pladser allerede var optagede.

En råkold fredag eftermiddag efter ugens sidste fysikmodul ringede min telefon så, og en venlig stemme fortalte, at de havde modtaget et afbud, så der var en ledig plads til mig, hvis jeg stadig havde lyst til at give flødebollerne et forsøg. Uden nærmere overvejelser hoppede jeg op på cyklen og satte kursen mod Jægersborggade og Ro Chokolade. 


Kurset var kun ment til at vare 1 time, så det mere tidskrævende arbejde havde vores chocolatier Rasmus taget sig af på forhånd. Det vil sige, at chokoladen var tempereret og smeltet, ingredienserne til guffet var gjort klar, og kiksene var købt ind. Han lavede guffet, mens vi kiggede på, så vi nu også selv kan finde ud af det, når vi næste gang står derhjemme og skal i gang med flødebollerne. Nu var det altså bare op til os at sprøjte guffet ud på kiksebundene og derefter overtrække dem med chokolade… Det viste sig sådan set også at være svært nok i sig selv. Det var noget af en udfordring at få lavet flødebollerne flotte, jævne, ensformede og uden “deller”. 

Næste prøvelse var så at overtrække flødebollerne med chokolade. Bund og guf skulle med bunden i vejret dyppes i chokoladen og derefter vendes ganske nænsomt; gik det for stærk kunne man godt regne med at finde sig selv med en kiks i hånden og en klat guf svømmende rundt i den flydende chokolade. Det var her, det gik galt for de fleste af os, for det krævede lige et par forsøg, før teknikken var nogenlunde på plads. Vi endte dog ud med nogle ganske fornuftige flødeboller, og med et lille drys kokos eller krymmel, var vores små kunstværker fuldendte.


Jeg må indrømme, at der stadig var lidt vej til Summerbirds og Magasins luksusflødeboller rent udseendemæssigt, men smagen fejlede bestemt ingenting, og heldigvis er det hjemmelavede udseende jo også ganske hyggeligt. En dag hvor jeg har tid nok, kunne jeg sagtens finde på at kaste mig over flødebolleprojektet igen. Det er en sjov proces og ganske lækkert, når man efterfølgende kan sætte tænderne i det tykke, nærmest sprøde, chokoladeovertræk og nyde en hjemmelavet flødebolle. En anden gang vil jeg nok finde en mere spændende bund, men om det bliver en anden købekiks, marcipan eller en hjemmebagt kiks eller cookie, har jeg endnu ikke besluttet mig for. 


Jeg fik ingen opskrift med hjem fra kurset, men det burde ikke være et problem at finde en på internettet. På kurset var der tilsat vanilje til guffet, og det var superlækkert og smagte godt igennem. Det vil jeg klart bruge igen, næste gang jeg kaster mig over flødebollerne. 

 
Hvis ikke du har lavet dine egne flødeboller før, vil jeg klart anbefale, at du gør det :) Det er som sagt både sjovt og lækkert 

/Luise