Hjemmelavet guacamole

Hjemmelavet guacamole er noget helt for sig selv. Det er simpelthen bare noget andet, når man selv har lavet den fra bunden; når den hverken er fra glas, pulver eller hvad man ellers kan finde rundt omkring. Efter min mening skal guacamole ikke bare indeholde avocado, den skal være avocado, den skal bygge på avocado, den skal smage af avocado. Derfor er avocado absolut hovedingrediens i min opskrift. Rimelige mængder af løg, hvidløg, frisk koriander og limesaft, supplerer alt sammen avocadoens fedme rigtigt godt uden at overdøve dens milde smag. 


Jeg vil på det kraftigste anbefale dig at prøve kræfter med en hjemmelavet guacamole. Det er utroligt simpelt, og det gør virkeligt en verden til forskel, at den er hjemmelavet. Guacamole bliver oftest forbundet med mexicansk mad, og vi kender det nok alle som tilbehør til burritos og tacos eller som dip til nachos, men guacamole fungerer også rigtigt godt som spread i en sandwich eller en burger for eksempel :)

Den her opskrift giver en anstændig mængde utroligt velsmagende guacamole

  • 2 avocadoer
  • ½ lille salatløg*
  • 1 mellemstort fed hvidløg
  • saft fra 1½ lime
  • 1-2 spsk hakket koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie

*Salatløg er lidt mildere end almindelige løg, og de giver ikke den velkendte skarpe løgeftersmag, der kan blive hængende i flere timer. 

Skær avocado, salatløg og hvidløg i lidt mindre stykker, og hak de friske korianderblade groft. Smid det hele i en blender eller foodprocessor sammen med salt, olivenolie og noget af limesaften. Det er smart at gemme lidt af limesaften såvel som korianderblade og så smage til med begge dele lidt efter lidt, da det er smag og behag, hvor meget man vil have det til at smage igennem. Når guacamolen har den smag og konsisten, du ønsker, hælder du det over i en skål og hælder lidt limesaft over, da du således undgår at guacamolen bliver kedeligt brun. Skal skålen på bordet, kan du eventuelt lægge nogle dekorative hele korianderblade på toppen. 

Pas på. Guacamole kan være stærkt vanedannende :)


/Luise