Salat med tomat, kikærter og avocado

En gang imellem kan aftensmaden sagtens stå på en lækker salat!

Basilikum og solmodne tomater går jo altid godt sammen. Mikset med kikærterne, får salaten ekstra fylde og de lækre modne avocadoer, giver et blødt twist og fungerer godt sammen med den syrlige dressing.

Jeg endte ud med en rigtig lækker og fyldig salat, der gjorde det ganske udmærket ud for en aftensmad. Salaten ville fungere helt fint bare med en skive godt brød, men da jeg lige havde lidt kylling til overs, fik det også lige lov til at komme med.

Middag til 2 sultne piger:

Dressing: 
Saft fra ½ citron (jeg kan godt lide, at citronen smager igennem)
Blade fra en stor basilikum (svarer til ca. 1 bundt, vil jeg tro)
Et bundt bredbladet persille
2 stk. forårsløg 
Godt med salt
Godt med god olivenolie

5-6 store tomater
2 avocadoer
250 g kogte kikærter eller ca. 100 g tørre (jeg må indrømme, at jeg tog den lette udvej, dåseversionen, men det fungerede ganske fint!)

Start med at hakke krydderurter relativt fint og snitte forårsløgene i helt tynde dekorative ringe. Put urter og forårsløg op i salatskålen og vend det med citronsaften. Når først du har lavet denne blanding, er det meget nemmere at dosere olien; hæld en god sjat olie i krydderurterne og vend rundt for at tjekke konsistensen. Der skal tilsættes olie nok, til at blandingen er ”mættet” og har fået karakter af en dressing. Der skal nok mere olie i, end du vil tro i første omgang. Du kan i samme omgang tilsætte salten, eller du kan vente til allersidst, hvis du synes, at det gør det nemmere at tilpasse mængden. Til sidst hakkes grøntsagerne bare og puttes ned til krydderurtedressingen. Det er altid en god idé at smage til for salt og citron. Velbekomme! :)

/Luise