Lékué Decopen

DSC_0856.jpg

Min køkkenskuffe er lige blevet ét køkkenredskab rigere: Lékué Decopen. Navnet "Decopen" lyder meget fancy men det dækker egentlig bare over en lille "sprøjtepose" lavet af silikone. Men okay, det er vel egentlig også meget fancy, når det kommer til stykket. Jeg har i et stykke haft et godt øje til Lékués små smarte "sprøjteposer", men jeg har aldrig fået købt mig en. Men alt godt kommer til den, der venter - er det ikke det man siger? Jeg var nemlig så heldig, at www.kitchenone.dk forleden tilbød mig at teste Lékué Decopen.

Så nu har jeg en Decopen, og jeg er allerede glad for den. Jeg har flere gange stået og fumlet med de klassiske sprøjteposer, og det har sjældent været en fornøjelse. Så godt som hver gang er en tredjedel af cremen (eller hvad der nu har været i posen) endt hvor det skulle, en anden tredjedel ud over mine hænder og arme, og den sidste tredjedel op og ned ad posens sider. Ikke just en succes, kan du nok høre. Det er sikkert bare et spørgsmål om træning, men jeg laver desværre ikke nok flødeboller og flødeskumskager til at blive bedste venner med min sprøjtepose. I stedet har jeg fået min Decopen, og vi er allerede blevet ganske gode venner. Den er nemlig noget nemmere at bruge. Dens store låg gør det let at fylde og tømme den samt at skrabe fyldet mod mundstykket undervejs. Derudover er den nem at gøre ren, da den kan gå direkte i opvaskemaskinen. Sidst men ikke mindst ligger den godt i hånden, hvilket gør den let at styre. Jeg har blandt andet brugt min Decopen til at overtrække små tærtebunde med chokolade   og til at tegne sirlige chokolademønstre (ja, der er søde og chokoladefyldte indlæg i sigte), og til begge dele var den god at have. Chokoladeovertrækningen kunne jeg nok godt have klaret uden, men jeg er ret sikker på, at chokolademønstrene havde været noget mere besværlige uden Decopen'en. Decopen'en kunne gå i mikroovnen, så jeg smeltede chokoladen direkte i den og sparede således lidt opvask. Smart. Decopen'en kommer med fire forskellige mundstykker, hvilket gør den ret anvendelig i flere sammenhænge. Jeg regner eksempelvis allerede med at bruge den med pensel-mundstykket næste gang jeg skal pensle boller eller småkager. De små mudstykker er oplagte til at dekorere tallerkener, salater, kager og hvad man ellers kan finde på at dekorere. 

Jeg er altså meget glad for min Decopen, men jeg tænker allerede, at det også kunne være smart at have en Lékué Decomax. Decomax'en fungerer på fuldstændigt samme måde som Decopen'en, den er bare noget større. Jeg tænker, at den ville være god til at lægge icing på cupcakes, dekorere flødeskumskager eller lave fine klatter af lækker mayo ved siden af den hjemmelavede burger. Decopen'en er god til de mindre dekorationer, men hvis man leder efter et alternativ til den store sprøjtepose, skal man nok kigge nærmere på Decomax'en i stedet.

Jeg er dog meget glad for min lille Decopen. Den er jo  let at bruge, styre, fylde og gøre ren - og så er den en god undskyldning for at give den gas med de kreative udskejelser (:

Tak til KitchenOne.dk! 

/Luise

DSC_0851-2.jpg
DSC_6268.jpg