Røget laks med limemarineret fennikel

DSC_0750.jpg
DSC_0742.jpg
DSC_0765.jpg

Det her er faktisk min fars påhit. Han er en stor fan af fennikel, og jeg er en stor fan af laks, og da begge dele går godt med citrus, er den her ret pludselig oplagt. Fenniklen fungerer godt smagsmæssigt, men den giver også et dejligt sprødt modspil til den bløde laks. Fennikel er faktisk en ganske anvendelig grøntsag - og en ganske undervurderet en af slagsen. Hvis ikke du allerede har taget fenniklen til dig, kan du jo overveje, at give den en chance. Den har en karakteristisk let lakridsagtig smag, og så er den  utroligt dekorativ. Den fungerer derudover og godt både i salater og på grillen, men det må vi tage en anden gang (: 

Det er altid dejligt med en god forret, der er hurtig og nem at lave, og til det formål er den her ret oplagt. Det er simpelthen bare om at snitte og marinere fenniklerne, skylle salaten og så ellers at anrette. Vi bruger for det meste den almindelige koldrøgede laks fra køledisken i supermarkedet, men indimellem, når det skal være ekstralækkert, kan vi finde på at bruge supermarkedets koldrøgede "laksemørbrad" (som på billedet) eller den lækre fra disken hos fiskhandleren.

Som du måske har bemærket, har jeg for resten fået nyt design her på bloggen. Jeg har længe gået og drømt om større billeder, og nu måtte tiden være inde. Jeg håber, at du kan lide det nye design og de større billeder. Hvis du har nogen forslag til forbedringer, vil jeg hellere end gerne høre fra dig  (: 

Røget laks med limemarineret fennikel (Forret til ca. 6 personer)

  • 1 stor fennikel
  • 1-1½ spsk limesaft (½-1 lime)
  • 1 tsk olivenolie
  • Salt
  • Vårsalat
  • 1-2  stykker koldrøget laks per person

Skyl fenniklen og skræl det yderste grove lag af med en kartoffelskræller. Snit fenniklen i tynde skiver, og vend den med olivenoile, limesaft og salt. Lad gerne fenniklen trække i et par timer. Skyl salaten, fordel den på tallerkenerne, læg fenniklen ovenpå, og top med den røgede laks. Giv evt. et drys friskkværnet peber, og nyd ellers en let og lækker forret. 

Du kan selvfølgelig også spise retten som frokost, og den kan ligesåvel anrettes på fade som på individuelle tallerkener. 

God fornøjelse! 

/Luise

DSC_0726.jpg
DSC_0729.jpg
DSC_0735.jpg
DSC_0817.jpg
DSC_0751.jpg