Bagekursus vol. 2 - Meyers Madhus

Så kom dagen, hvor teorien skulle genopfriskes, og bageskills’ne finpudses. Anledningen var Bagekursus vol. 2 hos Meyers Madhus, og her bød kursusbeskrivelsen på havrebrød, speltbrød, ølandshvedebrød, bygbrød, napoleonshatte og så det, som jeg havde glædet mig allermest til: croissanter!

I starten af sommeren sidste år var jeg på Meyers Bagekursus vol. 1, og det revolutionerede fuldstændigt min opfattelse af brødbagning. Teknikken var simpelthen fuldstændigt anderledes, end alt hvad jeg havde gjort før, og det afspejlede sig tydeligt i resultatet; lige pludselig kunne jeg bage brød og boller med både smag og krumme, der sagtens kunne konkurrere med (og overgå) bagerens. I hvert fald hvis jeg nu selv skal sige det (;

Næste skridt var så Bagekursus vol. 2. Dette kursus var ikke helt så revolutionerende som første kursus, men det skader jo ikke lige at få genopfrisket lidt fra sidste kursus. Brødet blev endnu en gang superlækkert, og især bygbrødet hører til blandt mine absolut yndlings. Det minder næsten om en mellemting mellem et brød og en kage, og så er det helt skønt med et godt lag smør. 

Men så kom croissanterne jo. Croissant - man kan jo næsten høre, hvor godt det smager. Jeg har længe haft lyst til - men aldrig turdet - at kaste mig ud i selv at bage disse flaky, fede, seje, smørbagte, franske forkælelser.  Rygtet siger, at det skulle være noget af et arbejde, der hurtigt ender galt, og som under alle omstændigheder er ret tidskrævende. Det lyder ikke just indbydende, nej. Men så var det jo netop nu, under nøje supervision, at tiden var kommet til at give croissantbagningen en chance. 

Og ja, det var da lidt omstændeligt, og ja, det gik hurtigt galt, hvis ikke man fulgte instrukserne, men de blev virkeligt lækre, og den hjemmebagte udgave er altså noget andet, end den købte version - omend den kommer fra bageren. Resultatet var superlækkert, men jeg tror roligt, man kan gå ud fra, at øvelse gør mester - og der er endnu plads til lidt forbedring (: 

Jeg vil helt sikkert træne videre herhjemme, og så kan jeg jo ikke udelukke, at I en dag får lidt billeder og måske endda en lækker opskrift på en omgang hjemmelavede, smørbagte croissanter, der vil hæve et hvert morgenmads- og brunchbord til et helt andet level (:

/Luise