Blåbæryoghurt med ahorn- og kanelvalnødder

De her forlængede helligdagsweekender indbyder da til, at man gør lidt ekstra ud af morgenmaden, ikke? Jeg synes i hvert fald, at en lækker morgenmad er en go måde at fejre en fridag og forkæle sig selv og sin familie. Den her yoghurt lavede jeg til min lillesøster og mig selv, da vi var alene hjemme i sidste weekend og passede min lillebror. Der er altså noget hyggeligt over at spise en god morgenmad sammen. Jeg var stået tidligt op med min lillebror (2-årige sover ikke ligefrem længe), så vi havde masser af tid til at hygge os og forberede morgenmaden, inden min lillesøster rejste sig fra dynerne. Det var nu ikke fordi, vi havde brug for al den tid; den her yoghurt er nemlig supersimpel at lave - det mest tidskrævende er valnødderne, der tager 5-10 min.

Så ja, vi havde faktisk masser af tid til bare at hygge os, tage det stille og roligt og se Shrek, mens vi glædede os til at spise vores blåbæryoghurt og ahorn-kanel-valnødder med min længe-sovende lillesøster. 

Blåbæryoghurt med ahorn- og kanelvalnødder (2 personer)

 • 35 g valnødder
 • 3 spsk ahornsirup
 • Et lille drys kanel
 • 4 dl yoghurt (evt. græsk)
 • 150 g blåbær (frosne eller friske)

  Lad blåbærrene tø op  ved stuetemperatur (hvis du bruger blåbær fra frost). Du kan evt. lade dem stå i køleskabet natten over - så burde de være klar næste morgen. Kog valnødder, ahornsirup og kanel i ca. 5 min, så siruppen tykner, og lad det køle af. Bland yoghurt med blåbær, og hæld valnødderne over. Så simpelt er det (: 

  Velbekomme!

  /Luise