Brunch på Toldboden

Tilføjelse d. 13/6 2013: OBS! Toldboden har ændret deres brunch siden den her anmeldelse . 

Forleden weekend tog vi en tur til Toldboden for at fejre søndagen med en lækker brunch. Vi havde bestilt bord til første seating kl. 10.00 og havde der fra 1½ time til at nå hele vejen gennem den øjensynligt imponerende buffet. Med et stort og farverigt salatbord, saftige spareribs, et sjældent set stort udvalg af brød, diverse former for kvali-pålæg, yoghurt, hjemmelavet mysli, adskillige varme retter og til slut et fyldigt kagebord stod det dog hurtigt klart, at det var nødvendigt at foretage en vis form for prioritering undervejs, hvis ikke man ønskede at gå kold, inden den søde tand skulle tilfredsstilles. Jeg plukkede lidt fra de forskellige borde og formåede på den måde at komme rundt om lidt af hvert og stadig komme helskindet ud på den anden side :)

Toldbodens udvalg er meget varieret, og der er noget for enhver smag. Du finder alt lige fra gamle travere som lun leverpostej og omelet til mere utraditionelle og eksperimenterende salater, hjemmelavet æblesmør og cremet mælkekaramel. Generelt er kvaliteten rigtig høj, og man kan tydeligt se og smage, at der er fokus på gode råvarer. Personligt var jeg helt vild med den den økologiske yoghurt toppet med hjemmelavet mysli og æblesirup, men også de små saftige rugbrødsboller og fiskefrikadellerne dukkede op på min tallerken i flere omgange :) Personalet kommer undervejs ind med nye fade til buffeten, så man kan forvente at finde et lidt anderledes udvalg, hver gang man vender tilbage til orgiet. Det ville dog ikke have skadet, hvis de havde været lige så flittige til at rydde vores tallerkener, kopper og glas væk undervejs, for det endte med, at vores bord var godt proppet med brugt service; ikke særligt charmerende eller appetitligt. 

Selvom buffeten var meget imponerende og varieret, synes jeg, at der var lidt mangler. Udvalget af oste var ret tyndt -eller sådan set var udvalget stort nok, men variationen var til at overse. Der var - med en enkelt undtagelse - kun faste oste, der egentligt smagte ret ens. Jeg ville gerne have set noget blåskimmel såvel som en blød ost eller to og måske noget ged eller andet. Generelt bare et lidt mere alsidigt ostebord. Derudover ville det have været lækkert med noget frugt som et let afbræk undervejs. Der var godt nok en skål klementiner, men en frugtsalat eller bare lidt forskellig frugt ville have pyntet. 

Alt i alt var det dog en rigtig lækker måde at slutte weekenden, og jeg vil klart anbefale dig at slå et smut forbi Toldboden en weekendformiddag, hvor du har appetitten med dig. Panoramaudsigt over vandet, til Operaen og det gamle Holmen gør kun oplevelsen endnu bedre. 

Det koster 220 kr. per person for 1½ time, hvilket umiddelbart kan lyde ret dyrt, men prisen inkluderer kaffe, te, æblemost, friskpresset juice og hyldeblomstsaft ad libitum. Det og den overdådige buffet taget i betragtning er prisen faktisk ganske rimelig. Til en normal cafébrunch får man alligevel hurtigt smidt en 50’er for drikkevarer. Menuen ændrer sig løbende, så du kan godt regne med at møde en modificeret udgave, hvis du beslutter at lægge vejen forbi Toldbodens brunch endnu en gang på et andet tidspunkt… Jeg taler af erfaring ;)

http://www.toldboden.com/

/Luise