Bruschetta med tomat, basilikum og hvidløg

Selvom vejret ikke rigtigt viser sig fra sin bedste og sommerligste side, kan vi jo ikke komme udenom, at sommeren er på vej. Derfor fortsætter jeg altså sommerstilen her - man må jo gøre hvad man kan, for at komme i den rette stemning. For mig er bruschetta med solmodne, smagfulde tomater, frisk basilikum og et strejf af frisk hvidløg indbegrebet af sommer. 

Det her er en perfekt forret til sommermiddagen - men jeg lavede den faktisk bare som en lækker snack til frokost forleden, og det var altså også superlækkert! Det smarte er, at du kan lave tomat-blandingen på forhånd, så den er klar, og bare riste al brødet på én gang i ovnen - så er det altså utroligt hurtigt at få bruschettaerne på bordet. 

De her bruschettaer er meget simple og smager skønt! Det er meget vigtigt, at du sørger for at putte godt med salt i tomatblandingen, da det er saltet, der får smagen fra tomaterne og basilikummen til at stå frem. Derudover gør hvidløget altså lige det sidste og giver lidt kant. Lækkert!

Husk for resten én ting: Bruschetta udtales med k-lyd - altså “brusketta” og ikke noget med “brusjetta”, hvis du spørger italienerne (: 

Bruschetta med solmodne tomater, frisk basilikum og hvidløg (2-3 personer)

  • 200-225 g gode, smagfulde tomater (fx San Marzano) 
  • En stor håndfuld frisk basilikum
  • Et skvæt olivenolie
  • Godt med salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 skiver godt, lyst brød

Skær tomaterne i mindre, mundrette stykker, og skær basilikumbladene i tynde, dekorative strimler. Bland begge dele med olivenolie og godt med salt - smag til. 

Rist brødet i ovnen eller på brødrister, så det bliver godt sprødt. Gnid et hvidløgsfed over hele overfladen af hver brødskive, og skær hver brødskive i 2-4 mindre stykker. Hæld lidt olivenolie på brødet, læg rigeligt tomatfyld på, og server med det samme - inden brødet bliver blødt. 

Mmm. Hurtigt og lækkert. Og dejligt sommerligt.  

/Luise