Cremet tunmousse med ricotta og æg

Hvis du spørger mig, må tunmousse meget gerne være dejligt cremet, have et friskt og syrligt strejf af citron og en salt undertone fra kapers. Efter min mening er den her er lige i øjet. Det er noget utraditionelt at putte ricotta og æg i sin tunmousse, det ved jeg, men du burde nu prøve det. Det giver moussen en rund og mild smag og en utroligt cremet og fyldig konsistens. Det var første gang, jeg prøvede det, men det bliver helt sikkert ikke den sidste. 

Jeg er meget vild med tunsalat, tunmousse, tunbøf, tun, tun og atter tun; alt der har med tun at gøre. Jeg har dog haft et enkelt problem med min tunsalat/tunmousse hidtil. Tunen skal jo røres op med noget, men jeg vil helst være foruden den syrlige undertone fra yoghurt eller cremefraiche, og samtidig har jeg ikke lyst til at bruge ren mayonnaise. Hvad gør man så? Jo, man griber ud efter ricottaen og æggene - har jeg nu fundet ud af. 

Det lyder måske som en lidt spøjs kombination, men jeg er ret sikker på, at når først du har prøvet det én gang, er du solgt - lige som mig. 

Cremet tunmousse med ricotta og æg (2 personer)

  • 1 dåse (145 g drænet vægt) tun i olie 
  • 50 g ricotta
  • 1 æg
  • 2-3 spsk kapers, groft hakket
  • 2-3 spsk persille, groft hakket
  • Saft og skal fra ca. ½ citron 
  • Salt og peber

Findel tunen, og dræn den for olie. Kog ægget i 10 minutter, lad det køle af, pil det, og hak det groft. Blend tun, æg og ricotta i en blender, så groft/fint som du vil have det. Jeg blendede det relativt fint. Rør i en skål tunblandingen med citronskal og -saft, kapers, persille, salt og peber - i de mængder, du kan lide. 

Jeg er meget glad for både citron og kapers, men har du det anderledes, tilpasser du selvfølgelig bare mængderne efter din smag (: 

Server tunmoussen på brød eller knækbrød til frokost eller som tapas for eksempel - gerne med lidt grøn salat og citronskal og persille på toppen. 

God fornøjelse!

/Luise