French toast - eller arme riddere

I morges fik jeg en pludselig lyst til at forkæle mig selv og min familie. Amerikanske pandekager er efterhånden et afprøvet koncept, og jeg var derfor frisk på at prøve noget nyt. Nu er det jo ikke fordi, at french toast er vildt nyskabende, men jeg har ikke selv lavet det før - så det tæller vel.  Men mums, hvor var det lækkert - også langt bedre end jeg havde turdet håbe på. Svampet, sød, snasket; lige som french toast skal være. 

Det var et ret impulsivt projekt, så med lidt hurtig research fandt jeg en opskrift, der så god ud. Ingredienserne er ret basic, men jeg må indrømme, at jeg måtte et smut forbi Netto for at få fat i noget helt klassisk, hvidt toastbrød. Man kan sikkert også forsøge sig med andet brød af bedre kvalitet, men hvis man ønsker det helt snaskede resultat, ville jeg helt sikkert gå efter toastbrød eller andet blødt brød uden en reel skorpe. Når man alligevel er i gang med at forkæle sig selv, kan man lige så godt ofre de sidste sundhedsidealer - bare denne ene gang.

Jeg er ikke sikker på, at jeg skal prøve at beskrive så meget mere; billederne taler for sig selv.  

6 french toast

  • 6 skiver lyst (toast)brød
  • 2,5 dl mælk (erstat evt. 0,5 dl med fløde) 
  • 3 æg
  • 2 spiseskefulde honning, varmet ca. 20 sekunder i mikroovn
  • ¼ tsk salt
  • Et drys kanel 
  • Et drys vaniljesukker
  • Smør

Varm ovnen til 175 grader. Pisk mælk, æg, honning, salt, kanel, vaniljesukker og evt. fløde godt sammen. Hæld det i et fad med en flad bund (fx et tærtefad). Læg to skiver brød i blød, 30 sekunder på hver side. Læg begge skiver på en kold rist, og lad dem trække i ca. 2 min. Smelt en god klat smør (ca. 1 spsk) på en pande, lad det brune, læg de to skiver brød på panden, og steg dem ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Læg dem herefter på en rist i ovnen, og “bag” dem i 5 min. Proceduren gentages med de resterende skiver brød - 2 skiver ad gangen. 

Server dine french toasts helt varme direkte fra panden, og top dem med masser af ahornsirup  og god frugt. Frugten er et rigtiggodt friskt modspil til de meget lækre men også meget heftige, tunge  french toasts.

Jeg ved ikke, om alle skridt i opskriften er strengt nødvendige, men følger du dem, tør jeg næsten love, at det her bliver noget af det lækreste, du længe har  fået til morgenmad (: … Hvis du finder ud af andet, må du gerne sige til.

Jeg har taget udgangspunkt i Alton Browns opskrift på french toast. 

Rigtig god fornøjelse - glæd dig!

/Luise