Grød på Jægersborggade

Her kommer tredje og sidste afsnit i min lille grød-trilogi. I denne omgang får du ikke en opskrift men et lille tip til en anderledes, lækker og billig restaurantoplevelse. 

Det er ikke så længe siden, at Københavns første grødbar slog dørene op; faktisk har der kun stået “Grød” på skiltet uden for Jægersborggade 50 i knapt 3 måneder. Lige fra første åbningsdag har jeg haft planer om at slå et smut forbi, men først i sidste uge fik jeg gjort noget ved tanken.

Min søde ven Stefan og jeg søgte ly for regn og kulde i det lille kælderlokale på indre Nørrebro, hvor pladserne er få og stemningen afslappet og hyggelig. Køkkenet er klemt ind bag ved disken, og kun et enkelt langbord har fundet vej til det lille lokale, hvor man selvsagt skal være heldig for at få en plads. Vi var ikke de eneste, der havde valgt at stoppe forbi denne aften, så der var allerede trængt på bænkerækkerne omkring bordet. Betjeningen var dog supersød, og fyren bag disken ville gerne gøre plads til os ved bordet, men vi valgte i stedet at gribe et par taburetter og en tredje som bord og slå os ned på mere primitiv vis. Det fungerede helt fint og passede ganske udmærket med den familiære og venlige stemning. 

Vi bestilte begge aftenens risotto med fintsnittet rødkål, appelsin, kørvel, peberflæsk og fåreost, og ganske hurtigt landede to flotte portioner på vores tredje taburet, hvor de gjorde vores æblemost selskab. Det var helt simpelt men smagte rigtigt lækkert. Også Stefan, der med sine italienske aner er vant til mammas hjemmelavede risotto, var mere end begejstret. Det danske twist med julens rødkål, appelsin og flæsk var på ingen måde nogen dårlig ting. 
Vi var begge enige om, at dessertmenuen også skulle udforskes, og i anledningen af julen stod valget mellem risengrød og risalamande. Vi tog en af hver slags og trods fristende alternativer, valgte vi de traditionelle udgaver med henholdsvis kirsebærsovs og kanelsukker og smør på toppen. Heller ikke desserten skuffede os, og med endnu to tomme skåle på taburetten foran os, var vi mere end godt mætte. 

Alt i alt var det et helt perfekt måltid i hyggelige omgivelser med simpel og velsmagende mad til ekstremt rimelige priser. Du kan også tage din grød med hjem, som et alternativ til den sædvanlige sandwich, pizza, kebab, eller hvad du nu plejer at ty til, når det kniber med tiden, eller overskuddet er i bund. 

Så vidt jeg kan forstå, serverer Grød typisk en relativt simpel grød med en mere eksperimenterende topping. Jeg mener for eksempelt, at risalamanden kunne fås med karamelsovs og frysetørret æble, og risengrøden serverede de med noget i retningen af hybenkompot og karameliseret græskar. 


Jeg vil klart lægge vejen forbi igen og så forsøge mig med deres mere eksperimenterende variationer, for det er helt sikkert rigtigt lækkert! Menuen skifter hele tiden, så det bliver spændende at se, hvad den står på næste gang :)

Det var sidste omgang grød på sesam, sesam i denne omgang, men helt klart ikke sidste portion, der rammer min tallerken :)

Læs mere om Grød på http://www.facebook.com/groed?sk=wall 

/Luise