Hjemmelavet tomatsalsa

I dag er det den internationale pandekagedag, og det kan man jo fejre på mange måder. I denne omgang blev det hverken med tykke morgenmadspandekager eller søde desertpandekager, men i stedet med  mexicanske pandekager på aftenmenuen. Og så kan man jo ikke komme uden om en god omgang tomatsalsa - og meget gerne i rigelige mængder. 

I dag blev det så luksusudgaven: den hjemmelavede version med rigeligt frisk koriander. Man kan sagtens lave salsaen udelukkende på friske tomater, men denne gang var det intentionen at få en mere “restaurant-agtig” udgave, og jeg lavede den derfor på en blanding af flåede og friske tomater. Med dejlige mængder af koriander og spidskommen får salsen et skøn, krydret og meget mexicansk pift - lige som det skal være! 

En fornuftig mængde tomatsalsa (nærmere kommer vi ikke på en portionsstørrelse :)

  • 1 dåse flåede tomater
  • ¼-½ lille løg, finthakket
  • ca. ¼ middelstærk chili uden kerner, finthakket
  • Saft fra ¼ citron eller ½ lime
  • 1 bundt frisk koriander
  • ca. ¼ tsk stødt spidskommen
  • Et drys sukker
  • Godt med salt
  • 5 små, lækre, friske tomater

Alle ingredienser bortset fra de friske tomater smides i en blender eller foodprocessen og “pulses”, til salsaen har den grovhed du kan lide - den bliver hurtigt meget fin! Det er en god idé at holde lidt igen med chili og citron, og i stedet smage til efterhånden. Jeg sigtede min blendede salsa i en fintmasket si, da jeg synes, den var lidt for vandet. En anden gang, vil jeg overveje at hælde væden fra det flåede tomater, inden jeg putter dem i blenderen. 

Fjern herefter  kernerne i de friske tomater, skær dem i mindre stykker, og bland dem i den drænede salsa. Voilà!

Spis salsaen i dine mexicanske pandekager eller nyd den som dip til en portion varm nachos med dejlig, smeltet ost. Mums. Skal det være ekstra lækkert, kan du fuldende oplevelsen med en portion hjemmelavet guacamole.

Salsaen blev jo egentligt til i anledningen af den internationale pandekagedag. Nu kan vi jo passende døbe dagen i morgen ‘2. pandekagedag’, og hvorfor ikke markere den med en skøn omgang tykke amerikanske pandekager eller de mere utraditionelle godmorgen-pandekager med havre og æble?

Glædelige pandekagedag!

/Luise