Kadeau på Vesterbrogade

Her kommer lige en lille anbefaling. I forgårs lagde min familie og jeg nemlig vejen forbi Kadeau på Vesterbrogade i anledningen af min mors fødselsdag, og det burde du også gøre. 

Vi kørte den 3-retters menu bestående af tre selvvalgte retter kombineret ud fra menukortets lettere spartanske udbud. Det kan godt være, at der ikke var så mange forskellige retter at vælge imellem, men til gengæld bestod hver og én af et bredt udvalg af spændende og anderledes ingredienser.  

Allerførst fik vi serveret  en meget kunstnerisk anretning af diverse små, smagfulde hapsere. Mest af alt lignede tallerkenen et lille stykke skovbund, hvor alt spiseligt var godt camoufleret blandt gran, sten og mos. Meget små og godt skjulte bidder, men alt sammen meget intenst smagende. 

Ligeledes var både forretter, hovedretter og desserter fantastisk lækre. Karakteristisk for alle retter var, at de indeholdt et væld af forskellige ingredienser, var eksperimenterende og nyskabende og samtidig ganske jordnære og reelle. Den perfekte balance efter min mening. Jeg var vild med min forret, der på menukortet gik under navnet Kartoffel og torskerogn, hårdkogte æg og kyllingeskind – eddike og urtestængler; navnet siger i sig selv ikke så meget om det endelige resultat, men jeg lærte hurtigt, at man roligt kan overlade ansvaret til Kadeaus køkkenpersonale. 

Kadeaus fillial i København er ganske ny; førhen har man kun kunnet nyde deres kulinariske kreationer på de yderste bornholmske klitter. I København er det bornholmske koncept nu videreført; fokus er stadig på de lokale og traditionelle ingredienser såvel som tilberedningsmåder, mens der som sagt stadig bliver leget og overrasket med de forskellige ingredienser og deres funktion. 

Jeg vil på det varmeste anbefale dig at lægge vejen forbi Kadeau (: 

Du kan se mere på deres hjemmeside: http://www.kadeau.dk

/Luise 

Dansk blæksprutte og østers, juicede grøntsager og jordskok – agurk og dild  

Kartoffel og torskerogn, hårdkogte æg og kyllingeskind – eddike og urtestængler

Grisebryst og haler, rødbeder og hybenroseedikke, brændt hø og røget marv, 

tørrede blomster og visne urter

Slåen og yoghurt - kærnemælk og valle, mælk og müsli