Valnøddelagkage med mørk chokolade og kaffe

Min mor havde fødselsdag i sidste uge, og det skulle selvfølgeligt fejres med en rigtig lagkage her i weekenden. Jeg synes tit, at lagkage bliver for sødt og vammelt, men den her er en undtagelse. Svinkløv Badehotel havde virkeligt fat i noget af det rigtige, da de fandt på at lave den her lagkage med masser af valnødder, rigeligt med god mørk chokolade og en skøn kaffeglasur. Det er ikke for sjov, at Svinkløv Badehotels valnøddelagkage er kendt og berygtet landet over. 

Det her er efterhånden den eneste lagkage, der kommer på bordet, når der skal fejres fødselsdag hos os. Jeg elsker den måde, den mørke chokolade og det skarpe strejf af kaffe vejer op for det ellers søde og vamle flødeskum. Samtidigt tilfører de grofthakkede valnødder, og den crunchy mørke chokolade en anden og meget passende dimension til den klassiske bløde lagkage. 

Opskriften er som sagt inspireret af Svinkløv Badehotels famøse valnøddelagkage, som indeholder endnu mere flødeskum end den her version. 

1 valnøddelagkage

  • 5 dl piskefløde 
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade (70%), grofthakket
  • 200 g valnødder, grofthakket
  • 3 lagkagebunde

Pisk fløde og vaniljesukker til en cremet, blank flødeskum - pas på, at den ikke bliver grynet. Vend chokolade og valnødder blidt i flødeskummen med en dejskraber uden at slå luften ud af skummet. Fordel flødeskummen ligeligt i to lag mellem de tre lagkage bunde. Lav nu glasuren.

  • 150 g flormelis 
  • 1 espressoshot
  • 8 hele, flotte valnødder

Tilsæt kaffen lidt ad gangen til flormelisen, indtil glasuren har den rette konsistens. Fordel glasuren på den øverste lagkagebund, og læg valnødder på kagen, inden glasuren størkner. 

Lad gerne kagen stå lidt tid, inden den serveres, så den lige kan sætte sig lidt.

Vi brugte bagerens lagkagebunde, men hvis du er frisk på at bage dine egne lagkagebunde, er det selvfølgelig kun endnu lækrere. Man kunne jo også eksperimentere med chokoladebunde - det ville helt sikkert være lækkert. 

Og sidst men ikke mindst skal min dejlige bror lige have en lille tak med på vejen for at have hjulpet mig med at tage billeder til dette indlæg (:

/Luise