Klassisk æggesalat med karry og karse

 Det er altså meget rart at lave sin æggesalat selv. Jeg gør det ikke rigtigt i købe-æggesalat, men noget siger mig, at den indeholder en del mindre æg og en del mere alt muligt andet, en den jeg selv tryller frem herhjemme.  

Men altså, hvor har jeg travlt med alt muligt andet lige nu - og i særdeleshed skole og eksamensforberedelser. Faktisk så travlt at der ikke bliver meget tid til madlavning, fotografering og blogging. Heldigvis er der lys forude; om en uge har jeg overstået min eksamen, og med kun én årsprøve efter det, kan jeg snart øjne den rigtige sommerferie! 

I mellemtiden kan jeg dog finde en smule tid til at lave en lille, god frokost og andre små, hurtige og lækre godbidder. Jeg er vild med æggesalat, men spiser det egentligt ret sjældent i hverdagen, da jeg ikke synes, at det er det mest appetitlige at hive op af skoletasken efter fire timer i et lummert klasselokale. Nu er det jo heldigvis sådan, at man også skal huske at være lidt sød ved sig selv i læseferien, så jeg blev enig med mig selv om, at æggesalaten skulle på banen. Det var slet ikke nogen dårlig idé. 

Æggesalat er som sagt både nemt og lækkert, og alt efter hvilket produkt du blander op med, kan det også blive relativt fedtfattigt. Jeg brugte Miracle Whip Balance (10 %), og når man kun bruger 3-4 spsk, er det jo helt tilforladeligt - og så synes jeg for resten, at det er det, der smager bedst. Win win. 

Opskrift på hjemmelavet æggesalat med karry og karse (1-2 sandwiches) 

  • 2 æg
  • ½ lille bakke karse 
  • 3-4 spsk Miracle Whip (mayonnaise eller lignende kan også bruges)
  • Et drys karry
  • Et drys salt

Kog æggene i ca. 10 min, hæld straks koldt vand over dem, og pil dem. Hak dem i mindre stykker, eller skær dem på begge led med en æggeskærer. Bland æggene med de resterende ingredienser. Så nemt er det! 

De fleste mener vist, at æggesalat skal spise på det hvidest mulige brød, men hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg faktisk, at det også går ganske fint an på et stykke godt rugbrød. Det kan man jo heldigvis gøre, som man vil. 

Tip: Hvis du koger flere æg ad gangen, kan du have nogle af dem liggende i køleskabet; så tager det kun få minutter at gøre klar til en lækker frokost med æggesalat (: 

/Luise