Ravioli med salviesmør og friske tomater

Nogle gange er det simpleste simpelthen bare det lækreste. Det her kan næsten ikke blive meget enklere, og samtidig smager det skønt! Når bare man sørger for at have råvarerne i orden - solmodne bøftomater, frisklavet ravioli og salvie direkte fra “urtehaven” - så kan det bare ikke gå galt!  

Min mor og jeg besluttede i løbet af den forgangne uge - meget impulsivt - at netop denne weekend måtte være den helt rette til at slå et smut forbi min mormor og morfar i det sydfranske. Det er ganske vist en lynvisit, men sol, varme, god mad og godt selskab gør sig også ganske godt i små, koncentrerede mængder. Trods eksamenslæsning (jeg skal meget passende op i fransk) fandt vi tid til et smut til Cannes og et besøg på Marché Forville, der simpelthen bugner med de allerflotteste og mest velduftende frugter, grøntsager, tapenader, oste, pølser og hvad hjertet (og maven) ellers begærer. 

En stor, flot, solmoden bøftomat, hjemmelavet pasta fra en nærliggende pastabutik og en god håndfuld friskplukkede salvieblade fra krukken på terrassen resulterede i den her meget simple pastaret. Salviesmørret og de crispy salvieblade har hængt i mine tanker, lige siden jeg for nogle år siden fik noget lignende på en lille restaurant i den norditalienske by Bergamo. I dag var så endelig indfrielsens dag; og hvilket glædeligt gensyn (gensmag?)! 

Ravioli med salviesmør og friske tomater (4 personer)

  • ca. 100 g smør
  • 20 friske salvieblade
  • 1 stor, moden bøftomat (ca. 2-3 almindelige) 
  • 600 g frisk ravioli 
  • salt og peber

Skær tomaten i små tern på ca. 1x1 cm, og læg dem til side.

Sæt raviolien over. Husk at salte kogevandet godt - det skal smage som havvand.

Smelt smørret ved middel/svag varme, og læg salviebladende på, når smørret begynder at boble (ikke brune). Steg bladene i nogle minutter ved middel varme på begge sider, indtil de er crispy; giv dem et drys salt, og fordel herefter bladene jævnt på et stykke køkkenrulle. Vær opmærksom på, at smørret ikke branker, mens du steger salvien. Gem smørret på panden. 

Når raviolien er færdig, hælder du vandet fra og fordeler pastaerne på 4 tallerkener. Vend tomat-ternene i salviesmørret, drys med salt og peber, og fordel tomater og salviesmør på pastaen. Læg de crispy salvieblade på toppen, og giv et let drys salt og peber. Smukt! 

Jeg brugte ravioli med asparges, men du kan jo bruge lige den smagsvariant, du har lyst til. Det er måske lidt svært at skaffe helt frisklavet ravioli i Danmark, men mange større supermarkeder har vist et ganske fint udvalg af gode ravioli (: 

Bon appétit, mes amis! 

/Luise