Mysli med rugbrødscrunch og hasselnødder

Mysli er altid godt som et spændende twist på yoghurt, havregryn eller bare for sig selv med kold mælk. Det er endnu bedre, når myslien er hjemmelavet, og man får den, lige som man vil have den. Den her mysli kan du ikke købe dig til. Af en eller anden grund er der ikke nogen, der har fundet på at kombinere sprødt rugbrødscrunch med den skønne smag af bagte hasselnødder, den dybe, karamelagtige smag af brun farin og de søde og let syrlige rosiner. Det gjorde jeg så - og der går ikke lang tid, før du også er med på vognen.  

De sidste par dage har jeg eksperimenteret med lidt forskellige slags mysli. Jeg har mange gange lavet hjemmelavet mysli, men her i weekenden fik jeg lyst til at udvide mit repertoire en smule. Tanken var at tilsætte ristet, blendet rugbrød - og det viste sig at være en overraskende god idé! Rugbrødet gav myslien en utroligt lækker, bagvedliggende crunch. Faktisk var det så godt, at jeg straks kastede mig ud i en ny portion - denne gang med endnu mere rugbrødscrunch og i endnu større, mere fremtrædende stykker. Sammen med en god sjat ristede, blendede hasselnødder endte jeg ud med en ret anderledes og utroligt lækker mysli. 

Siden myslien fandt sin plads på min køkkenhylde, har jeg grebet en portion (faktisk flere) om dagen; på havregryn eller på yoghurt med et gavmildt skvæt ahornsirup eller akaciehonning. Begge dele er lækkert, men jeg synes, at myslien kommer mest til sin ret, når den spises sammen med de lidt mere neutralt smagende havregryn. Næste gang jeg laver den her mysli (og der bliver helt sikkert en “næste gang”), tænker jeg, at jeg vil prøve at tilsætte endnu flere hasselnødder - og måske sniger jeg også en ekstra spsk brun farin med. Det giver forhåbentligt myslien en endnu mere intens smag. Mmmmm…

1 stort glas mysli med rugbrødscrunch og hasselnødder

  • 175 g rugbrød (gerne uden kerner)
  • 150 g havregryn
  • et skvæt olivenolie (ca. 2 tsk) 
  • 4 spsk brun farin (evt. 5 spsk)
  • et drys salt
  • 100 g hasselnødder (evt. 150 g)
  • 100 g rosiner

Rist hasselnødderne 10 min i ovnen på en papirklædt bradepande ved 175 grader. Hæld de bagte nødder over på et viskestykke, form det som en bylt, og kør bylten/nødderne rundt i hånden, til nødderne er afskallede. Blend dem groft. 

Skær rugbrødet i mindre stykker, og blend det groft. Bland rugbrødscrumble, havregryn, brun farin, salt og olivenolie. Fordel blandingen jævnt på en bradepande med bagepapir. Bag i 5 min ved 175 grader. Tag myslien ud, og bland den hurtigt, så du sikrer, at den bliver ristet jævnt. Rist igen i 5 min. Tag den ud, tilsæt hasselnødderne, bag 5 min, bland og bag evt. i yderligere 3 min. 

 Kort sagt: Bag samlet i 15-18 min ved 175 grader. Bland hvert femte minut. Tilsæt hasselnødderne efter 10 min. 

Når myslien er færdigbagt, blander du rosinerne i og lader det hele køle af på en bagerist. Opbevar myslien i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden. 

God fornøjelse!

/Luise