Langtidsbagte ("semi-dried") tomater

De her tomater er fantastiske! Jeg har ikke før prøvet kræfter med langtidsbagte tomater, men jeg må sige, at det var en god oplevelse. De er ekstremt nemme at ordne; de kræver ca. 10-15 minutter bag køkkenbordet med en hurtig hånd, og så skal de ellers bare passe sig selv i ovnen. De fungerer utroligt godt til at peppe en simpel salat op og uden tvivl også som en skøn, lille haps på et tapas- eller snackbord. Altså; simpelt og godt!

Jeg brugte tomaterne i en lækker salat, som der kommer mere om i næste indlæg. I første omgang synes jeg dog, at tomater fortjener deres eget, separate indlæg - de kan nemlig lige så vel bruges til alskens muligt andet - med lige så stor succes. 

Jeg har allerede lavet dem endnu en gang - og det var ikke den sidste. 

Langtidsbagte (“semi-dried”) tomater

  • 500 g cocktailtomater
  • Tørret oregano - eller andet tørret krydderi som fx basilikum eller timian. 
  • Salt (gerne fint salt)
  • Sukker (spring ikke sukkeret over, da det er essentielt for at fremhæve tomaternes sødme)
  • Evt. olivenolie og hvidløg

Flæk tomaterne på den vandrette led. Fordel de halve tomater på en bageplade med bagepapir, og drys dem med en lille smule sukker, salt og tørret oregano. Giv dem eventuelt et stænk olivenolie (evt. rørt op med lidt presset hvidløg; altså en slags hvidløgsolie). Bag tomaterne  i 3-4 timer ved 100 grader varmluft, til de er tørre men ikke udtørrede. Bagetiden afhænger af tomaternes størrelse, så vær opmærksom på, at bagetiden kan være kortere. 

I næste indlæg kommer så selve salaten. Den var ikke uden evner.

Velbekomme!

/Luise