Madoplevelser 2012

Madoplevelser 2012

År 2012 har budt på mange spændende oplevelser og masser af god mad. Jeg har her samlet et lille udpluk af nogle af de bedste, sjoveste, hyggeligste, mest anderledes, velsmagende og inspirerende madoplevelser jeg har haft i det forgangne år. Som I måske har bemærket, har jeg skiftet til et nyt layout her på bloggen. Det skulle gerne give mulighed for større billeder, men jeg har  desværre endnu ikke fundet ud af at lave overskrifter eller skrive tekst mellem billederne. Det kan jo passende være mit nytårsforsæt at finde en god løsning på det - snarest (: 
Indtil videre må vi klare os med en lille liste af billedforklaringer (: 

  • Crumble & Flake Patisserie, Seattle, WA, USA. Salted Peanut Butter Cookie og Coffee Cheweo. Nogle af de bedste cookies, jeg nogensinde har smagt. Jeg nåede vist forbi deres lille biks tre gange i løbet af min ferie. Der er lang kø, så kom tidligt - bageriet lukker, når der er udsolgt… det er tidligere, end man tror!  
  • Skillet Diner, Capitol Hill, Seattle, WA, USA. Hyggelig, lækker og moderne diner med kø langt ud på gaden og masser af glade gæster. Jeg har aldrig fået så stor en kanelsnegl - og så endda lige fra ovnen. Sneglen har haft en diameter på mindst15 cm. Det er stort. The Little Rob - to pandekager med spejleæg og american cheese imellem - var 1000 gange lækrere, end den lyder… jeg fik den to gange……..
  • Borough Market, London, England. Flot og lækkert marked med masser af små bager-boder, ost, pølse, pies og meget andet. Masser af smagsprøver og en intern konkurrence om markedets bedste brownie - det er til fordel for kunderne, der får lov at være smagsdommere (:
  • Abu Shukri, Jerusalem, Israel. Kendt for at være et af Jerusalems bedste hummus-steder. Menukortet byder ikke på meget andet end hummus og falafel - men hvorfor også lave andet, end det man er bedst til? Stedet ligner ingenting udefra - og heller ikke indefra - men hummus og falafel, det kan de.
  • Molly Moons Homemade Ice Cream Shop, Seattle, WA, USA. Der er både traditionelle og kreative is-varianter i disken. Isen er blød, cremet og smager virkeligt lækkert. Når jeg en dag kommer tilbage,  jeg have Maple Walnut og Salted Caramel igen. 
  • Mahane Yehuda, Carmel Market (Shuk Ha’Carmel) og den muslimske del af det gamle Jerusalem, Israel. Markeder fyldt med frisk frugt, krydderurter, nødder, søde sager, friskbagt brød, varme baklava og alt hvad hjertet ellers begærer. 


Så har vi sat et fint punktum for 2012 og taget hul på 2013. 2012 har været et godt år med drøn på og en masse spændende ting at se til. Jeg har haft travlt med det ene og det andet, og jeg har derfor desværre forsømt bloggen de sidste måneder. Nu har jeg dog netop sat det sidste punktum for mange af de ting der, har optaget mig, så der er pludselig luft i kalenderen. Nu ser jeg frem til et år, der uden tvivl byder på masser af spændende oplevelser, god mad og forhåbentligt lidt mere tid til at slappe af, blogge og nyde livet (: 

Et forsinket men stort “Godt nytår” til jer (: 

/Luise