Paris' bedste falafel

Det er ikke uden grund, at L’As du Falafel er indehaver af den absolut længste kø på Rue des Rosiers! Du får her historien om mit møde med den absolut bedste falafel, jeg nogensinde har smagt.

På en weekendtur til Paris forleden fik jeg en sand åbenbaring. Falafel har aldrig sagt mig så meget, men jeg må sige, at jeg nu forstår fascinationen af denne lille kugle dybstegt kikærtemos. Jeg var så heldig, at jeg tilbragte weekenden sammen hos min franske veninde, som havde dedikeret sin weekend til at vise mig rundt i Paris’ charmerende områder med små hyggelige gader fri for det værste turistmylder. 

Søndag tilbragte vi primært i det jødiske kvarter le Marais, som er et virkeligt lækkert område, med masser af lækre tøjbutikker, fødevarebutikker, caféer og god stemning. Til frokost havde Paola, min veninde, planlagt, at menuen skulle stå på falafel. Det den var jeg helt med på, så vi begav os ned af Rue des Rosiers i det 4. arrondissement. Der gik ikke lang tid, inden den ene falafelbod efter den anden dukkede op omkring os.

Det viste sig hurtigt, at vi ikke var de eneste, der havde planer om at spise falafel til frokost. Jeg fulgte lige i hælene på Paola, der ganske målrettet kantede sig gennem menneskemylderet, mens vi passerede et utal af falafbikse, inden hun endelig standsede op foran en tøjbutik og sagde “Så er vi her”. Med et skævt smil nikkede hun ned mod den grønne facade i det fjerne, og det gik hurtigt om for mig, at vi nu havde ramt køen til den famøse L’As du FalafelL’As du Falafel er heldigvis vant til den store efterspørgsel, så med bestilling i køen og et køkken der arbejder i lyndrift, nåede vi frem til disken og og fik vores falafel i hånden efter ca. 10 min.  

Jeg har simpelthen aldrig fået så god falafel - ikke engang noget, der var nær lige så godt. Et friskt og lækkert fladbrød generøst fyldt med frisklavede falafelkugler, frisksnittet rødkål, agurker, stegter auberginer og andet grønt og derefter toppet med en frisk hvid dressing og en lige tilpas spicy sauce. Det var simpelthen fantastisk! Vi slog os ned på en trappe ikke langt derfra og nød hver en bid af vores længe ventede falafel. 

Skal du til Paris, skal du seriøst overveje at lave en udflugt til le Marais og L’As du Falafel. Og lad dig ikke skræmme af den lange kø; det går ganske hurtigt, og det er hele ventetiden værd!

Jeg kan kun være enig med the New York Times:

At L’As du Fallafel, the signature sandwich might be enough to make a vegetarian out of anyone who eats it.

L’As du Fallafel, 34, rue des Rosiers (Métro: St. Paul); (33-1) 48-87-63-60. Lukket lørdag. 

Glæd dig!

/Luise