Pasta med spinat, ricotta og varmrøget laks

Forleden havde jeg låst mig selv ude. Og min familie var i sommerhus. Ligeledes var naboerne med ekstranøglen. Fantastisk timing.

Jeg havde altså lige et par timer, jeg skulle fordrive, mens jeg ventede på min redning og en åben dør. Som jeg blev mere og mere sulten, besluttede jeg mig for at begive mig ud på en længere vandre- og indkøbstur. Så kunne jeg trods alt få lidt mad på bordet - på trods af det ferie-tømte køleskab. 

Jeg gik hele vejen til supermarkedet og fantaserede om varmrøget laks. Da min mave efterhånden rumlede godt og grundigt, besluttede jeg mig for, at en portion mættende fuldkornspasta måtte gøre laksen følgeskab. Den her ret var hvad jeg endte ud med, og mums, hvor var det godt efter flere timer på gaden.

Jeg gentog faktisk successen et par dage senere, da min familie var kommet hjem igen, og de var også ganske begejstrede - selvom vi denne gang brugte koldrøget laks. Begge dele går jo helt fint i spænd med spinaten - og ricottaens cremede konsistens klæder det hele. 

Pasta med spinat, ricotta og varmrøget laks (2-3 personer) 

  • 400 g frossen spinat 
  • 25 smør
  • 35 g parmesan, finrevet
  • 100 g ricotta  
  • 150 g varmrøget laks - delt i mindre stykker
  • Salt og peber
  • 300 g tørret pasta (gerne penne - og gerne fuldkorn, hvis du lyster)

Tø spinaten, og vrid den for væske. Kog pastaen efter pakkens anvisning i godt saltet vand. Det er en god tommelfingerregel, at kogevandet skal smage som havvand, inden du smider pastaen i. 

Smelt smørret i en dyb pande (lad det ikke brune), og steg spinatenheri i et par minutter. Vend ofte i spinaten, og salt det godt (husk at saltmængden skal række til hele den færdige pastaret). Hæld den færdigkogte pasta ned til spinaten, og vend begge dele med alle de resterende ingredienser inklusiv et godt drys friskkværnet peber. Smag retten til. 

Server pastaretten med et ekstra drys friskrevet parmesan og friskkværnet peber. 

Velbekomme!  

/Luise