Pesto med grillet peberfrugt og valnødder

Her kommer så min favorit: Pesto med grillet peberfrugt og valnødder. Det var lidt et eksperiment, men heldigvis endte det rigtiggodt ud. Min tanke var at lege lidt og lave en variation over den klassiske pesto; den grønne basilikum blev skiftet ud med den sødere, bagte peberfrugt; pinjekernerne blev erstattet med de lidt grovere valnødder; og peberfrugternes substans gjorde det muligt at skære meget ned på den normalt store mængde olivenolie. Jeg endte ud med en dip med en skøn smag og en dejlig, lidt grovere tekstur. Peberfrugternes smag træder virkeligt frem, når de kommer en gang under grillen; smagen bliver både sødere og kraftigere. De grillede peberfrugter smager virkeligt igennem og komplimenteres godt af citron, parmesan og valnødder. 

Lige som baba ganoush’en er denne dip supersimpel, når man bare har grillet og skrællet peberfrugterne. 

Som altid kan pesto bruges til meget; den her fungerede perfekt som dip, men jeg kan lige forestille mig, at den også ville være supergod i en sandwich eller som tilbehør til kartofler eller kylling for eksempel. Pestoens smag er som sagt ret fremtrædende, så den fungerer godt til at spice op og give lidt kant til sommermiddagen. Kun fantasien sætter grænser (: 

Pesto med grillet peberfrugt og valnødder

  • 1 kg rød peberfrugt 
  • 25 g valnødder, groft hakkede
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 25 g parmesan, revet
  • 1 spsk olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

Peberfrugter: Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner. Beklæd en bageplade med sølvpapir, vend de halve peberfrugter i rigeligt olivenolie, fordel dem på bagepladen, og bag dem i ca. 30 min ved 230 grader (trad. ovn) øverst i ovnen. Når peberfrugterne er blevet lidt sorte, rykker du bagepladen til midterste rille, skruer ned på 210 grader, og bager dem i endnu 10-15 min. Skrællen skal være godt sort. Tag bagepladen med peberfrugter ud af ovnen, og dæk den med sølvpapir i ca. 10 min. Fjern sølvpapiret, lad peberfrugterne køle lidt af, og fjern så skrællen. 

Pesto: Blend alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Hold eventuelt lidt igen med citronsaft og hvidløg. Blend, til pestoen har den tekstur, du ønsker. Smag til.

Hvis du ønsker at fremhæve nøddesmagen, kan du riste valnødderne, inden de blendes. Du kan også give pestoen en skud cayennepeber, hvis du gerne vil have den lidt stærk. Det er en smagssag (: 

Velbekomme!

/Luise