Sandwich med citronbagt aubergine

Det er blevet januar, vi er kommet ind i det nye år, og det er en fantastisk anledning til at smide nye idéer på bordet. Linn/frk. Kræsen har valgt at skyde det nye år i gang med et nyt koncept, Månedens Bon Appetit, og jeg har besluttet mig for at støtte op om den gode idé. Her kommer derfor mit bidrag til Månedens Bon Appetit i Januar, der har overemnet ‘Madpakke’. 

I min optik skal en madpakke være hurtig og nem at lave, let at spise, praktisk at transportere og ikke mindst fantastisk velsmagende! :) Alle disse krav er derfor opfyldt her. Den her sandwich er superlækker og samtidig rigtigt hurtig at lave, da det hele kan forberedes på forhånd, én gang for alle. Én aubergine rækker til ca. 5 sandwiches, og den bagte aubergine kan snildt opbevares i køleskabet og peppe din frokost op flere dage i træk. Auberginen smager skønt i sig selv og kan selvfølgelig også spises på andre måder end i en sandwich :)

Fortsættes 

Aubergine til ca. 5 sandwiches (10 skiver aubergine)

 • 1 aubergine 
 • 5 spsk olivenolie
 • skal fra 1 usprøjtet citron
 • 5 kviste timian
 • Salt og peber
 • 20 min

Bland olivenolie, citronskal og timianblade. Olien bliver bedre jo længere den står, men kan sagtens bruges med det samme. Varm ovnen op til 180 grader. Skær auberginerne i skiver med en tykkelse på ca. ½ cm, læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir, og pensl skiverne med citronolien. Der skal helst ikke være nogen helligdage, da auberginerne i så fald ikke bliver lige så møre, der hvor der ingen olie er.

Bag dem i ca. 20 min til de er blevet lidt mørke og helt møre. Tag dem ud, og drys med rigeligt salt og peber. Lad dem køle af og put de overskydende aubergineskiver i køleskabet til de kommende dage. 

Fortsættes 

Med det samme eller næste morgen er du klar til at lave en lækker sandwich lynhurtigt :)

Til én sandwich 

 • 2 skiver godt brød
 • Hjemmelavet pesto (den købte version går selvfølgelig også :)
 • 2 citronbagte aubergineskiver (se ovenfor)
 • ½ avocado
 • salatløg (3 tynde skiver) 
 • 1 tomat (3 skiver)
 • 2 salatblade

Skær to skiver godt brød, eller flæk en lækker bolle. Jeg foretrækker groft brød -gerne rugbrød - for at holde sulten stangen, til jeg kommer hjem :). Smør begge skiver brød med med pesto og put det resterende fyld i. Sørg for at drysse salt og peber på avocadoen. Flæk eventuelt sandwichen på midten, hvis du bruger store skiver brød som jeg - det er trods alt lidt nemmere at spise så :)

Nu er der ikke så meget andet at gøre end at glæde sig til at sætte tænderne i en lækker sandwich frokostpausen. Med Middelhavets smagfulde pesto og bløde aubergine kan man næsten dufte saltvandet og mærke solen varme kinderne. I hvert fald, hvis man virkeligt prøver ;) 

Sandwichen behøver selvfølgelig ikke at blive pakket ind i madpapir og ligge at rode rundt i tasken; du bør næsten også give den et forsøg i weekenden eller et andet tidspunkt, hvor du føler for en sandwich og kan spise den helt frisklavet :) 

Så nu spørger jeg: Hvorfor lade din frokost være en uinspirerende rundtenom med leverpostej eller spegepølse? Eller hvorfor betale en formue for en sandwich i byen? Tja, jeg har ikke nogen god grund. Det her er både billigt og lækkert! :)

Bon appetit!

/Luise