Schweizisk bircher müsli med dadler, grape og granatæble

Hvis du ikke har prøvet den schweiziske bircher müsli endnu, må du virkelig gøre det snart. I min verden er bircher müsli tæt på at være den ideelle morgenmad. Det mætter dejligt og længe, det er supersundt, det er nemt at lave, og så smager det skønt. Jeg er virkeligt solgt. Jeg har efterhånden lavet bircher müsli en del gange, men det her er absolut mit bedste resultat til dato.

Jeg har tidligere fortalt om min lille svaghed for den schweiziske bircher müsli. Det er efterhånden lidt tid siden jeg skrev om det, men der er ikke så meget nyt under solen; jeg er stadig lidt forelsket.

Som nævnt i det tidligere indlæg har hver schweizer sin opskrift - og jeg har min. Mange tilsætter sukker eller honning, men jeg gør ingen af delene. I den her omgang brugte jeg tørrede dadler, og de gav al den sødme, müslien hvade brug for, hvis du spørger mig - om min testsmager. Faktisk sødede dadlerne så meget, at hun ikke troede på, at der hverken var tilsat sukker eller honning (:

Den her bircher müsli er sprængfyldt med smag og har en lækker tekstur. Æblerne giver en friskhed, granatæblekernerne giver et syrligt modspil til dadlernes sødme og en knasende kontrast til den bløde grød, mens grapen giver en flot rosa farve. 

FortGrape, dadler og granatæble er mit eget kreative indslag, og kombinationen fungerede supergodt - men hvis du vil, kan du jo lege med ingredienserne, som du selv har lyst til. Du kan selvfølgelig erstatte ruggryn med havregryn og grapejuice med appelsinjuice, hvis du føler for det, og derudover er der et utal af andre variationsmuligheder; du kan forsøge dig med rosiner, tørrede abrikoser, nødder, frisk frugt, og hvad du ellers godt kan lide. Jeg vil dog råde dig til altid at bruge en form for tørret frugt, da det giver en dejlig sødme. 

Fortsættes  

DSC_4976.jpg

En læser foreslog ved min tidligere opskrift på bircher müsli, at jeg droppede vandet og i stedet brugte en ingrediens, der kunne bidrage til smagen. Det lød jo unægteligt som en god idé, så jeg har efterfølgende leget med lidt forskellige alternativer. Her er vandet erstattet med mælk, og om det var det, der gjorde forskellen, skal jeg ikke kunne sige - men én ting er sikkert: Den her bircher müsli har en utroligt rund og fyldig smag.

Schweizisk bircher müsli med dadler, grape og granatæble (1 sulten person :-))

  • ½ dl ruggryn
  • 1 dl havregryn
  • 3/4 dl grapejuice (saft fra ca. ½ stor grape) og tilhørende frugtkød
  • ½ dl mælk
  • 3-4 tørrede dadler, skåret i ringe
  • ¼-½ æble (ca. 40-50 g), skrællet og revet
  • 1-1½ dl græsk yoghurt
  • Ca. 50 g granatæblekerner

Pres grapefrugten på en citruspressser. Ruggryn, havregryn, grapejuice, grape-frugtkødet fra citruspresseren, mælk og skårne dadler blandes i en skål og stilles tildækket på køl natten over - min stod ca. 12 timer. Næste morgen blandes gryn-blandingen med reven æble, yoghurt og størstedelen af granatæblekernerne. Bland det hele godt, og drys så de resterende granatæblekerner og eventuelt lidt skårne dadler oven på bircher müslien. 

Hvor nemt er det lige?

God fornøjelse! 

/Luise