Skal vi starte en surdej sammen? - skridt for skridt

Jeg har haft en boblende surdej stående på mit køkkenbord i lang tid efterhånden. Det er ikke altid, jeg er lige flittig til at få den brugt, men når jeg endelig gør, er det svært at stoppe igen. Sådan har jeg mine surdejs-perioder.

Jeg plejer at sige, at hvis jeg skulle leve af én ting, skulle det være friskbagt brød – og jeg tror, at det passer. I min verden findes der ikke så meget, der kan konkurrere med duften at friskbagt brød og fornemmelsen af at bide i en dampende varm, fugtig skive brød smurt med et godt lag smeltende smør.

Hvis du også er glad for friskbagt, luftigt brød med en dyb smag og store lufthuller, så har du måske også overvejet at starte din egen surdej? Mange af os har vel efterhånden hørt om, hvilke underværker, surdej kan gøre for vores brød. Og jeg må sige, at jeg ikke er blevet skuffet.

I starten syntes jeg, at det var lidt svært - og måske også lidt uoverskueligt - at starte min surdej op (og det gik da også galt et par gange). Nu er det dog efterhånden lykkedes for mig flere gange at starte en god surdej. I starten savnede jeg lidt vejledning, og da jeg formentlig ikke er den eneste, der har haft det på den måde, har jeg besluttet at lave en lille surdejs-guide til alle andre brødglade sjæle. 

Så skal vi ikke starte en surdej sammen? Jeg starter i morgen, og hvis du vil være med, er det eneste, du skal bruge, vand, hvedemel, grahamsmel og rugmel. Vi tager det skridt for skridt; én dag ad gangen, og om ca. 10 dage sidder vi forhåbentlig med en dejlig, boblende surdej, så vi kan bage lækre boller og brød. 

Nedenfor er en lille smagsprøve på, hvad min surdej har været med til at trylle frem (: 

Jeg glæder mig!

/Luise

DSC_0709.jpg
DSC_8430-2.jpg