Små tærter med cheesecakebund, hindbærcrème, mørk chokolade og karamelliserede hasselnødder

I forrige indlæg skrev jeg om de fine små tærter med cheesecakebund, citroncrème og hindbær. Her kommer så endnu en opskrift for alle os, der er vilde den gode digestive-bund. Forleden lavede jeg nemlig en mindre stak af de lækre, sprøde kiksebunde, og som nævnt endte nogle ud med citroncrème og hindbær. De resterende besluttede jeg mig for at færdiggøre i den bedste hindbær-stil, og jeg fyldte dem derfor med hindbærcrème, som jeg toppede med friske hindbær og knasende, karamelliserede hasselnødder.

Jeg synes nogle gange, at det kan være svært at finde kager, der er lækre og simple, samtidig med at de er "fine" nok til at blive serveret som dessert. Den her opskrift giver dog et ret godt bud på netop sådan en kage. Bunden er meget simpel at lave, omend det tager lidt tid. Til gengæld kan både den og de karamelliserede hasselnødder laves på forhånd, og så er det pludselig ret overskueligt at få kagerne på bordet. Så tærterne er nemme at lave - og de smager godt.... Hindbær, chokolade og hasselnødder har vel altid været en fornuftig kombination, ikke?

Fortsættes -->

Små tærter med cheesecakebund, hindbærcrème, mørk chokolade og karamelliserede hasselnødder (6 stk)

Kiksebunde

Følg opskiriften på kiksenbunde i små tærter med cheesecakebund, citroncrème og hindbær.

Karamelliserede hasselnødder

  • 40 g hasselnødder
  • 40 g sukker

Bag hasselnødderne i 10 min ved 175 grader. Hæld de bagte nødder over på et viskestykke, form det som en bylt, og kør bylten/nødderne rundt i hånden, til nødderne er afskallede. Smelt sukkeret til en lysebrun karamel på en pande, og vend nødderne i karamellen. Hæld nøddekaramellen over på det stykke bagepapir (sørg for at underlaget kan tåle varmen), og lad den størkne. Hak den kolde nødekaramel groft. 

Hindbærcrème

  • 200 g frosne hindbær
  • 4 tsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk græsk yoghurt
  • 2 dl piskefløde

Kog hindbærrene i 1-2 min. Lad dem herefter dryppe af og køle af i en si. Bland de kolde hindbær med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til en lind flødeskum, og vend nænsomt hindbær og yoghurt i flødeskummet. 

Inden servering: Fordel hindbærcrèmen på kiksebundene, pynt med hindbær og karamelliserede hasselnødder. 

Velbekomme!

/Luise