Små fuldkornsboller med gulerod, ingefær og hasselnødder

Sidste uge var jeg på en lille dejlig ferie med min mor i det nordlige Jylland. På vejen gjorde viblandt andet holdt i Aarhus, hvor min mor og jeg tilfældigvis faldt over kaffebaren Sigfreds Kaffebar - et lille hipt sted med lækre ting på hylderne og styr på kaffen. Med en længere køretur i sigte besluttede vi os for at gribe en kop af deres gode kaffe og en bolle til turen - og deraf inspirationen til den her opskrift. 

Den kære Sigfred havde nemlig fået den udmærkede idé at blande gulerod, ingefær og hasselnødder i sine boller - en lidt funky kombination, som faktisk var ganske lækker. Da min lillesøster og jeg forleden ville hyggebage lidt, besluttede vi os derfor for at eksperimentere med de samme ingredienser og endte ud med de her små fuldkornsboller. 

Bollerne fik en frisk smag af ingefær, som jeg synes, var lækker i sig selv. Efter min mening fungede de derfor ganske fint som en lille eftermiddagssnack bare med et lag smør - og intet andet. En skive ost skader selvfølgelig ikke, men den er heller ikke nødvendig, hvis du spørger mig :) 

Små fuldkornsboller med gulerod, ingefær og hasselnødder (8 stk)

  • 15 g gær 
  • 2,75 dl koldt vand
  • 225 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • ½ tsk fint salt 
  • 50 g hasselnødder, hakket groft
  • 1 tsk (med top) finrevet ingefær
  • 75 g gulerødder, groftreven

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og begge slags mel, og rør det sammen. Dejen skal have konsistens som en tyk grød. Ælt dejen på røremaskine ved høj hastighed i ca. 10 min, til den har samlet sig. Tilsæt så nødder, ingefær og gulerødder, og ælt dejen ganske kort, så fyldet bliver godt fordelt. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time og 15 min. 

Varm ovnen op til 225 grader. Hæld dejen ud på et godt meldrysset bord, skær den i 8 lige store stykker, og flyt dem nænsomt over i muffinforme af metal eller andet, der kan holde dem på plads. Håndter generelt dejen forsigtigt, så du ikke slår luften ud af den. Drys bollerne med mel, og lad dem hæve i ca. 15 min. Bag dem så ved 225 grader traditionel ovn i ca. 13-15 min. Lad dem køle af på en bagerist - og grib eventuelt et par stykker, mens de stadig er lune, og smøret smelter :) 

Velbekomme!

/Luise