Tomatsalat med basilikumspesto og ristede valnødder

I weekenden var jeg til noget tøsefrokost med nogle gode veninder fra folkeskolen. Det var det klassiske sammenskudsgilde, hvor vi hver især kom med lidt lækkert til bordet, og det fungerer jo super, når alle går op i det! En stor, lækker salat, er altid rigtiglækker at have på bordet, så den meldte jeg mig på. Resultatet blev en meget simpel og lækker tomatsalat, som uundgåeligt sendte mine tanker hen på sommer og lange, lyse aftener. Salaten fungerede super på frokostbordet, men den bliver helt perfekt på en lang sommeraften med middag i det orange lys fra den lavtstående sol. Jeg glæder mig allerede (:

Pestoen kan du jo altid lave på forhånd, og så tager det ingen tid at bikse salaten sammen. Valnødderne skal dog nok ikke ligge for lang tid i pestoen, da de så godt kunne blive bløde.

Til 8 personer

Bland de 4 spsk olivenolie i den færdige pesto, så den får mere karakter af en dressing. Halver tomaterne, og vend dem med pesto, salt og peber i en skål. I serveringsfadet lægger du en bund af den skyllede salat, og herefter lægger du tomat/pesto-blandingen ovenpå. Giv den eventuelt et ekstra skud salt og peber, og riv lidt frisk picorino udover. 

Salaten er superlækker som tilbehør til aftensmaden, men den fungerer som sagt også rigtigfint på et buffetbord. Det er den hjemmelavede pesto og de ristede valnødder, der gør den her salat til noget specielt :)

Nu glæder jeg mig bare til at det bliver sommer med aftensmad på terrassen! 

/Luise