Yoghurt med syltede solbær og rugbrødscrunch

Jeg holder lige en lille skrivepause den næste uge, men jeg vil rigtiggerne give jer et sidste lille tip til en superenkel og lækker morgenmad først! Det her er virkeligt godt. Også meget bedre, end det lyder. Kombinationen af de sød-sure syltede solbær, den cremede yoghurt og den knasende rugbrødscrunch er langt bedre, end jeg havde turdet håbe på.

Det var slet ikke meningen, at jeg ville skrive om den her lille anretning, men da jeg sad i morges, tog min første skefuld og fandt ud af, hvad det egentligt var, jeg havde med at gøre, blev jeg simpelthen nødt til at hive kameraet frem og gøre det til en lille afsluttende sommerhilsen (: 

De syltede solbær kan du bruge til meget andet end yoghurt selvfølgelig. Faktisk lavede jeg dem selv til en sønderjysk rugbrødslagkage, der kom på bordet i anledning af min fødselsdag i går.

Opskriften giver ca. 1 glas syltede solbær, som rækker til rigtigt mange omgange yoghurt eller hvad du ellers kan finde på - så det er bare med at prøve sig frem og finde andre gode kombinationer (: 

Men værsgo’: Forkæl dig selv med en lækker, nem sommermorgenmad!

Syltede solbær (1 glas)

  • 450 g solbær (fint med frosne)
  • 300-350 g sukker
  • kornene fra ¼-½ vaniljestang

Læg solbær, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 15 minutter, hæld det derefter på glas, og lad det køle af.

Rugbrødscrunch

  • Rugbrød uden kerner  (du bestemmer selv hvor meget)

Riv rugbrødet på et rivejern, fordel det på en tallerken og lad det stå udækket natten over eller længere, indtil brødet er tørt og knasende. 

Anretning

  • Yoghurt (jeg brugte græsk)

Øs yoghurten op i en skål, hæld syltede solbær udover, og drys med rugbrødscrunchen. 

Nyd sommeren så længe! 

Jeg er tilbage om ca. 1 uge (: 

/Luise