Fuldkornspandekager med gedeost-røræg, grøn pesto og sprød, lufttørret skinke

Ny nyder jeg at have sommerferie; jeg nyder at kunne sove længe indimellem, og ikke mindst nyder jeg at have et køkken igen og muligheden for at kokkere lidt, når jeg har lyst til at forkæle mig selv. 

Forleden dag, efter en god nats søvn, blev den vist hen ad frokosttid, inden jeg fik morgenmad på bordet, og jeg tænkte derfor, at det ville være en ganske fornuftig ide at lave en velvoksen brunch til mig selv, inden jeg hoppede på cyklen og vendte snuden mod træning. 

Det her var hvad det blev til. 

Fuldkornspandekagerne har jeg lavet nogle gange nu, og de er altid lækre til wraps, frokost, en god skive ost eller noget helt andet. Røræggen var i denne omgang mit morgenmads-twist, der skubbede min brunch lidt tættere på breakfast end lunch.

Jeg er blevet glad for gedeost, og det fungerer supergodt i røræg, hvor det giver æggene en dejligt cremet konsistens og selvfølgelig en lækker smag. Gedeosten går godt med den grønne pesto, og den sprøde skinke tilføjer lidt crunch og en god salt smag. En ganske fin kombination.

... Og jeg var mæt og glad til laaaangt ud på eftermiddagen :)

Fuldkornspandekager (ca. 6 små) 

 • 2 dl fuldkorns ølandshvedemel (eller grahamsmel)
 • 1/4 tsk fint salt
 • 2 æg
 • 1½-2 dl mælk 
 • 1 tsk olivenolie 

Bland mel og salt i en skål, tilsæt så æg, mælk og olie, og pisk det til en ensartet dej. Juster mængden af mælk, til du synes, dejen har den rette tykkelse. Det er måske nemmest at få en fornemmelse af, når du har stegt den første pandekage. 

Steg pandekagerne på begge sider på en lille pande uden fedtstof, til de er let gyldne, og dæk dem så med sølvpapir, så de holder fugten og varmen, mens du laver æggene.

Fyld til en pandekage

 • 2 skiver lufttørret skinke (fx serrano eller parma)

Varm en lille pande op til høj varme, og steg så skinken sprød herpå. Tag derefter skinken af panden, og lad den hvile på et stykke køkkenrulle, mens du laver røræggene. 

 • 2 æg 
 • En lille klat smør til stegning
 • ca. 4 skiver gedeost (de der runde "gederuller" - de mere cremede af slagsen smelter nemmere) 
 • salt og peber

Rør æg, salt og peber ensartet i en skål. Varm en lille pande op til medium/lav varme, smelt smøret på den, hæld så æggene på, og rør i dem hele tiden. Så snart de begynder at blive faste og se næsten klar ud, tager du panden af varmen, tilsætter gedeosten, og rører den sammen med æggene. Du kan eventuelt varme æggemassen en smule op, hvis gedeosten ikke smelter helt. 

 • Grøn pesto (selvfølgelig gerne hjemmelavet, hvis du føler for at give den lidt ekstra :) ) 
 • Friske basilikumsblade 

Fordel røræggen på halvdelen af pandekagen, fordel lidt pesto og basilikumsblade på den, læg den sprøde skine på toppen, og fold så den anden halvdel af pandekagen over. 

Spis den med det samme, mens røræggen stadig er både varm og cremet. Jeg synes, det var meget rart med en frisk salat ved siden af - men det er jo som altid en smagssag :) 

God fornøjelse! 

/Luise