Lynstegt spinat med svampe og hvidløg

Efter jeg forleden havde lavet min omelet med røget laks, frisk spinat og cheddar, lå jeg inde med den del overskydende frisk spinat. Heldigvis er det dog ikke det værste at ligge inde med, når man som jeg er en sand spinat-elsker. Spinat er super sundt, smager skønt og er utroligt dekorativt med sin intense grønne farve. 

Eftersom min friske spinat lå sammen med en ensom bakke champignoner i køleskabet, og de begge kiggede noget så længselsfuldt ud mod mine potter og pander, var der ikke så meget tvivl om menuen. Jeg besluttede mig - som overskriften afslører - for at tilberede min spinat sammen med hårdtstegte champignoner og hvidløg. Meget simpelt og meget lækkert.  

Jeg er ret sikker på, at den her spinat-variation vil fungere godt som tilbehør til både fisk, diverse kød og fjerkræ. 

Glædelig påskeferie!

Lynstegt spinat med svampe og hvidløg (tilbehør til 2 pers)

  • 100 g frisk spinat
  • 150 g champignon (eller evt. andre svampe)
  • 2 fed hvidløg
  • Smør til stegning

Skyl spinaten, og fjern stilkene. Børst svampene fri for jord, skær bunden af stokken, og skær svampene i mindre stykker. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Smelt en god klat smør på en varm (sauter)pande, og tilsæt hvidløget lige inden smørret bruner. Når både smør og hvidløg er brunet, tilsætter du svampene, og steger dem ved høj varme, til de mørke og "gennemstegte". Giv dem et godt drys salt og peber, og tilsæt så de hele spinatblade. Vend rundt, og fjern panden fra varmen, så snart spinaten falder sammen. Server spinaten med det samme. 

Velbekomme!

/Luise