Omelet med røget laks, frisk spinat og cheddar

Tænk engang, hvor går tiden hurtigt. Det er allerede weekend igen. Jeg brokker mig nu ikke. For én gangs skyld går jeg nemlig en relativt afslappet weekend i møde. Der er tid til søvn, veninder en smule lektier - og mon ikke også lidt madlavning? Jeg elsker de rolige weekender, hvor der er tid til at stå i køkkenet, lade dejen hæve længe og måske lave en lækker morgenmad. Den her omelet var egentlig min aftensmad i mandags, men den kunne mindst lige så vel have stået på mit morgenmads- eller brunchbord i morgen. Hvis man skærer den i mindre stykker, vil den helt sikkert fungere godt som en lille lækker haps. 

Laks og spinat er en velkendt kombination, så det kommer vel ikke bag på nogen af os, at det også fungerer godt i omelet. Med lidt smeltet cheddar i midten får den endda en lille sjovt og salt twist. Jeg synes, at omeletten fungerede godt med en klat god pesto - selvfølgelig allerhelst hjemmelavet (jeg brugte dog Løgismoses). Lidt frisk tomat og spinat skader heller ikke! (: 

Omelet med røget laks, frisk spinat og cheddar

  • 3-4 æg (afhænigt af appetit) 
  • salt og peber
  • 1 forårsløg
  • 2-3 skiver røget laks (alt efter størrelse)
  • 2 store håndfulde frisk spinat, skyllet og befriet for stilke
  • 1 håndfuld finrevet cheddar (eller anden ost) 
  • Evt. pesto, tomater og mere frisk spinat efter som tilbehør

Snit forårsløget fint, skær laks og spinat i mindre stykker/strimler, riv osten, og rør æggene med salt og peber. Varm en mellemstørrelse pande op og smelt fedtstof på den. Steg forårsløg, laks og spinat, indtil spinaten netop falder sammen. Giv det et drys salt og peber, og hæld så æggene over. Rør rundt, til æggene begynder at størkne en smule, og lad så omeletten stå, indtil overfladen er nogenlunde størknet. Vend omeletten, drys halvdelen af den med osten, og fold den anden halvdel over. Så er den klar! 

Server eventuelt omeletten med en god pesto og lidt frisk spinat og tomat. Det giver et godt modspil (:

God weekend! 

/Luise