Lidt tanker om at være i USA og om at komme hjem igen - og så lige et par juleopskrifter

Tartine Bakery. Dejlig smørstegt sandwich og deres famøse Bead Pudding med æbler, solbær og kanel. 

Hold da op, hvor er der sket meget siden mit sidste indlæg. 

Jeg er stadig meget glad for at være herovre i det store Amerika. Det er utroligt, som tiden er fløjet af sted. Det slår mig netop nu, at jeg i dag har været her i præcis 4 måneder. Og samtidig er der præcis kun én uge til, at jeg flyver hjem til kolde Danmark for at fejre jul og se min savnede familie og venner. Det er en helt underlig - men også meget dejlig - tanke. 

Som kulminationen på et spændende, sjovt, udfordrende og lærerigt semester kører vi på med eksamener den sidste uge herovre, inden vi alle spredes for alle vinde når vi vender hjem til vores familier rundt omkring i USA og resten af verden. 

Jeg nyder at være herovre, men det bliver også dejligt at komme et smut hjem og se både venner og familie igen. Og samtidig bliver det også virkeligt underligt. Der er sket så meget for mig i løbet af de sidste fire måneder, og jeg er spændt på at se, hvordan det bliver at vende tilbage til mine gamle omgivelser og min gamle hverdag igen. Lige nu synes begge dele ret langt væk (både geografisk og tidsmæssigt). 

Forhåbentligt kan jeg stadig huske, hvordan man svinger potter og pander, så jeg kan komme i gang i køkkenet og på bloggen igen :)

Fortsættes 

A16 og The Mill

Morgenmad på Olèa i San Francisco

Men ih hvor bliver det godt at komme hjem til pebernødder, risengrød, klejner (lige nu er min substitut for dem doughnuts, som har samme dejlige, søde frituresmag ;), æbleskiver, vaniljekranse, marcipan, nougat og alle de andre søde julegodter, som ikke findes herovre - og selvøfølgelig lige de sidste dage med julehygge og julepynt. 

Jeg ville ønske, at jeg kunne stå derhjemme lige nu og folde vaniljekranse og rulle pebernødder, men siden det ikke rigtigt er en mulighed, har jeg været lidt nostalgisk i stedet og fundet tre gode juleopskrifter frem fra de tidligere år: 

Mums, jeg savner vaniljekranse. 

Blogmag har lavet en fin lille samling af ovenstående tre juleopskrifter, som du kan se her. Hvis du stadig er på udkig efter flere juleopskrifter, kan du gå på opdagelse i mit opskriftsregister, hvor der gemmer sig et par stykker mere. 

Selvom jeg ikke har været så aktiv her på bloggen, har jeg bestemt ikke kedet mig kulinarisk. Billederne til det her indlæg er et lille indblik i mine forgangne 3 måneder herovre. Husk, at du også kan følge med på min Instagram LuiseSesamSesam, som er noget mere aktiv end bloggen lige for tiden :) Det kunne være hyggeligt, hvis du vil kigge med! 

Jeg håber, I ved, hvor glad jeg er for, at I stadig følger med. I læsere er hvad der gør det sjovt at blogge :) 

Vi skrives ved snart igen! 

Glædelig jul! 

/Luise

Farmers Market i San Francisco

Friskbagt Country Bread i Chad Robertson's Tartine Bakery